Update biedlogboek: overeenkomst Eerlijk Bieden

29 september 2022

Per 1 januari 2023 is iedere makelaar van Vastgoedpro, op basis van onze Erecode, verplicht om met een biedlogboek te werken. Op dit moment zijn er twee alternatieven op de markt die dusdanig ver zijn dat het volwaardige biedlogboeken zijn die ook in aanmerking komen voor een certificering via de Raad van Accreditatie, zoals aangegeven in het convenant transparantie woningmarkt (afgesloten door het ministerie van BZK, Vastgoedpro, NVM, VBO en VEH).

Eerlijk Bieden
Een van deze partijen is Move.nl (Realworks, dochter van NVM) zet deze in de markt). De andere partij is het onafhankelijke Eerlijk Bieden. Vastgoedpro heeft een partnerovereenkomst gesloten met Eerlijk Bieden.

3 maanden gratis proberen
Als aangesloten kantoor heb je mogelijkheid om tot 1 januari 2023 gratis het biedlogboek van Eerlijk Bieden te proberen. Daarna kun je Eerlijk Bieden in abonnementsvorm afsluiten voor € 30,- per maand (onbeperkt aantal objecten) of voor € 12,50 per object.

Demo
Op de website van Eerlijk Bieden staat een demo over hoe Eerlijk Bieden werkt. Op de site vind je ook een Q&A. Mocht je alsnog vragen hebben kun je contact opnemen met Eerlijk Bieden.

Begin direct
Wij adviseren om zo snel mogelijk te starten met het biedlogboek, zodat je al 3 maanden kunt wennen aan het biedlogboek en vanaf januari er helemaal klaar voor bent om met het biedlogboek te werken.

Data
Vastgoedpro is nog aan het onderzoeken hoe we de data (geanonimiseerd) terug kunnen krijgen en kunnen verwerken in VIP. Tevens is Eerlijk Bieden aan het onderzoeken of en hoe het mogelijk is om een link in Skarabee en Realworks te krijgen. Een link in Kolibrie is al beschikbaar.

Bekijk onze webinars terug
Voor meer informatie over het biedlogboek of over Eerlijk Bieden raden we aan om de webinars van respectievelijk 9 september en 21 september terug te kijken. 

Ondertekening
Cees de Jong, directeur van Vastgoedpro heeft de overeenkomst met Eerlijk Bieden deze week getekend. 

Meer nieuws