Consumenten

Vastgoedpro is een beroepsvereniging voor professionals actief in de vastgoedsector. 

De zekerheid van een Vastgoedpro professional

Onderling worden kennis en praktijkervaringen gedeeld tussen de leden onderling. Zodat u erop kunt vertrouwen dat u zaken doet met een deskundig en ervaren persoon. Immers een huis kopen, verkopen, huren, verhuren, laten taxeren of keuren is niet niks.

Wat betekent Vastgoedpro voor u?

Vastgoedpro bewaakt de kwaliteit van de aangesloten professional zodat u met een gerust hart deze professional kunt inschakelen. Van een aantal zaken kunt u zeker zijn:

Onafhankelijk geschillen- en tuchtrecht

Onze professionals zijn aangesloten bij De Geschillencommissie in Den Haag die voor meer dan 50 branches het geschillenrecht organiseert. Deze organisatie, opgezet door de overheid, biedt u de zekerheid dat uw klacht inzake betaling of verleende diensten juist, terecht en onafhankelijk wordt beoordeeld mocht u er met de professional zelf niet uitkomen. Ook moeten de leden van Vastgoedpro werken volgens de erecode.

Een professional met kennis

Niet iedereen kan lid worden bij Vastgoedpro. Wanneer een professional zich als lid wil aanmelden vindt er ballotage plaats. Zo dient het aspirant lid aan bepaalde opleidingseisen te voldoen en moet er aansluitend jaarlijkse verplichte educatie worden gevolgd. Dit garandeert u dat uw professional op de hoogte is van de actuele ontwikkelingen in zijn vakgebied.

Duidelijke consumenten voorwaarden

Uw professional werkt met gestandaardiseerd algemene consumenten voorwaarden die branche breed zijn vastgelegd en de goedkeuring hebben van de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Een breed professioneel netwerk

Mocht uw professional geconfronteerd worden met voor hem minder bekende zaken, dan heeft hij een inhoudelijk sterk bureau en 700 collega professionals tot zijn beschikking om raad te plegen.

Samenwerking met grote vastgoed websites

Vastgoedpro-leden hebben de mogelijkheid om hun woning- en bedrijfsmatigaanbod te plaatsen op alle grote websites. Bent u op zoek naar een huur- of koopwoning of u wilt uw huis verkopen of verhuren? Kijk dan op fundaHuislijnJaap, Marktplaats of Pararius voor het Vastgoedpro aanbod.

Vastgoedpro werkt ook samen met Ventu en funda in business voor het landelijk aanbod commercieel onroerend goed.

Klachtenloket Vastgoedprofessionals

Heeft u als consument een klacht over een vastgoedprofessional? Sinds 1 september 2022 kunt terecht bij het klachtenloket van De Geschillencommissie. U maakt als consument kosteloos gebruik van dit loket als uw makelaar, taxateur of bouwkundige bij de NVM, VBO, Vastgoedpro of Vakkundig gekeurd is aangesloten. Wilt u hier meer informatie over of wilt u direct een klacht indienen? Bekijk dan hier de procedure van het Klachtenloket Vastgoedprofessionals.