CEPI

Vastgoedpro lid van CEPI

Sinds medio maart 2022 is Vastgoedpro aangesloten bij CEPI European Association for Real Estate Professionals. Hiermee vertegenwoordigt Vastgoedpro haar leden en aangesloten kantoren op Europees niveau. 

CEPI is een in Brussel gevestigde internationale vereniging. Leden zijn in Europa gevestigde nationale verenigingen die makelaars en vastgoedbeheerders vertegenwoordigen. CEPI heeft tot doel de normen in de vastgoedberoepen te verhogen en te bevorderen, zodat makelaardij in onroerend goed en vastgoedbeheer wordt uitgevoerd door gekwalificeerde professionals met hoge ethische normen.

Europese wet- en regelgeving

De Europese Unie en haar wet- en regelgeving heeft een steeds grotere impact op de vastgoedmarkt en de activiteiten van vastgoedprofessionals. CEPI brengt de standpunten van vastgoedprofessionals met gebundelde krachten onder de aandacht van beleidsmakers in de EU en draagt bij aan het vinden van oplossingen voor de praktische zorgen bij de uitvoering van EU-beleid en -wetgeving. De nadruk van het werk van CEPI ligt op Europees beleid, lobbyen en actief aanwezig zijn in Brussel op dossiers als antiwitwassen van geld, educatie, klimaat en energie, stijgingen gasprijzen, huurstijging en meer.