5 tips voor de Open Huizen Dag

5 maart 2024

De Open Huizen Dag staat weer op de agenda voor 6 april 2024. Bereid je verkoper optimaal voor met onderstaande tips.

Tip 1: een opgeruimd huis

Een netjes en opgeruimd huis, is een aantrekkelijk huis. Denk aan een leeg aanrecht, overbodige spullen weghalen uit de gang en het wasgoed uit het zicht. Zo zorg je ervoor dat het huis van jouw klant een onvergetelijke indruk maakt op elke potentiële huizenkoper. En als je toch bezig bent, adviseer dan ook om de tuin mee te pakken, zoals: verwijder onkruid, maai het gras en zorg dat je bestrating netjes is.

Tip 2: schoonmaken

Alleen opruimen is niet voldoende, ook schoonmaken is noodzakelijk. Adviseer je verkoper daarom ook om het huis helemaal spic en span eruit te laten zien. Even de ramen lappen, een doekje over de wc-bril halen en de vloer boenen. Een opgeruimd én schoon huis scoort namelijk altijd goed tijdens een bezichtiging. En helemaal tijdens de Open Huizen Dag!

Tip 3: een fijne geurbeleving

Uit onderzoek is gebleken dat een fijne geur een positieve invloed heeft op je gemoedstoestand. In winkels zorgt een aangename geur ervoor dat je verleid wordt om iets te kopen. Bij een bezichtiging werkt dat net zo. Zorg daarom voor een aangename geur in het te verkopen object, en maak gelijk een goede indruk!

Geurtips: geurstokjes, verse bloemen, wasgoed dat gewassen is met een lekker ruikende wasverzachter en geurkaarsjes. Pas wel op met een luchtverfrisser die je in het stopcontact moet doen. Die ruiken vaak te sterk, en dat werkt weer averechts.

Als aanvulling op bovenstaande tip: let erop dat er in het huis van de verkoper geen volle asbakken staan. Ook doe je er verstandig aan om te checken of de kattenbak schoon is en de vuilniszak geleegd is.

Tip 4: een oase van rust

Potentiële huizenkopers vinden het belangrijk om de omgeving goed in zich op te nemen. Dat gebeurt het beste in rust. Probeer daarom de verkoper te adviseren om tijdens De Open Huizen Dag de kinderen naar opa en oma te brengen, evenals de huisdieren. Mensen die niets met honden hebben, vinden het doorgaans niet prettig om begroet te worden door een enthousiaste, trouwe viervoeter.

Tip 5: neem de tijd

Als bezoeker wil je geen opgejaagd gevoel krijgen, ook niet als het heel drukker dan verwacht is. Onze laatste tip is daarom: geef je klant mee om de tijd te nemen voor elke potentiële koper. Doet je verkoper de bezichtiging / rondleiding alleen? Neem dan per keer één bezoeker mee. Als je verkoper samen met een partner is, kunnen ze de bezoekers het beste opsplitsen.

Doe jij ook mee?

De Open Huizen Dag vindt ook dit jaar weer plaats. Laat huizenkopers weten dat jouw kantoor ook meedoet. Download hieronder een opvallende social media template om te delen met je volgers. Daarnaast hebben we nog enkele social media flyers gemaakt die je direct kunt plaatsen. Voor deze editie hebben we ook twee tv-posters gemaakt. Gemaakt om te plaatsen op de tv die eventueel hangt in jouw etalage.

Social media flyer 1

Social media flyer 2

Open huis TV staand

Open huis TV liggend

Succes!

Meer nieuws