MMCEPI: makelaars Vastgoedpro en VBO ontvangen als eerste Europese erkenning

10 mei 2023

Vanaf juni kunnen makelende leden van Vastgoedpro en VBO het MMCEPI-certificaat ontvangen. Deze makelaars zijn hiermee de eerste in Nederland die deze Europese erkenning ontvangen.

Makelen volgens Europese standaard

Als lid van CEPI – De Europese koepelorganisatie van de makelaardij – mogen zowel Vastgoedpro als VBO de eigen makelaars het Europese certificaat aanbieden. Met dit certificaat kan de makelaar aantonen dat hij lid is van een organisatie die voldoet aan de standaard die het Europese CEPI stelt. Daarnaast is deze erkenning enkel beschikbaar voor verenigingsmakelaars in Nederland die de kwaliteitsnormen handhaven die hun vereniging stelt, zoals het bewijzen van bepaalde beroepscompetenties en kennis van het vak, en zaken zoals het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Uitreiking certificaat

Vastgoedpro en VBO reiken de eerste certificaten uit tijdens de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering (ALV) op 6 juni aanstaande voor Vastgoedpro en 8 juni voor VBO. Om het certificaat te mogen voeren is vereist dat je als makelaar aan alle lidmaatschapsvoorwaarden en permanente educatienormen van de verenigingen voldoet, en dat je de statuten en gedragscode van CEPI naleeft.

Over CEPI

CEPI (Confédération européenne de l’immobilier) is een in Brussel gevestigde internationale vereniging. Leden zijn in Europa gevestigde nationale verenigingen die makelaars en vastgoedbeheerders vertegenwoordigen. CEPI heeft tot doel de normen in de vastgoedberoepen te verhogen en te bevorderen, zodat makelaardij in onroerend goed en vastgoedbeheer wordt uitgevoerd door gekwalificeerde professionals met hoge ethische normen.

Cees de Jong, directeur Vastgoedpro, tekent de overeenkomst met MMCEPI.

Meer nieuws