Cees de Jong nieuwe algemeen directeur Vastgoedpro

11 april 2022

Het bestuur van Vastgoedpro maakt vandaag bekend dat Cees de Jong is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 15 april 2022 volgt Cees de voormalig directeur op.

Cees heeft een groot deel van zijn loopbaan bestuurlijke functies vervuld bij de Nederlandse vestiging van de Franse verzekeringsmaatschappij BNP Paribas Cardif. Zo was Cees onder andere commercieel directeur en is hij ruim 10 jaar CEO geweest. Hierin was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en introductie van de hypotheekbescherming in de Nederlandse woningmarkt.

Integraal denken essentieel

Cees de Jong: “Door meer dan 20 jaar te hebben gewerkt in de verzekeringswereld, waarbij er raakvlakken waren met de woningmarkt, heb ik de vastgoedsector nauwlettend in de gaten gehouden. Mijn netwerk beslaat vrijwel alle disciplines. Dit komt goed van pas, aangezien het functioneren van deze sector om een goede ketenwerking vraagt. Een integrale aanpak is noodzakelijk.

Het betaalbaar houden van een woning bij inkomensdaling heeft tot nu toe mijn focus gehad. Maar juist de toegankelijkheid van de huizenmarkt is nu een grote uitdaging. Zoals de beschikbaarheid van woningaanbod, de integriteit van vastgoedprofessionals en een optimale samenwerking van alle stakeholders. Een goede kwaliteit van makelaars, taxateurs en bouwkundig keurders maken daarin het verschil. De vereniging Vastgoedpro kan daar in mijn ogen aan bijdragen en is een meerwaarde in de vastgoedwereld. Ik kijk er naar uit om aan het roer te staan van deze prachtige vereniging.”

Ruime ervaring

Cees is 53 jaar en heeft een brede maatschappelijke interesse. Hij fietst, golft en dineert graag samen met zijn vrouw, kijkt films en voetbal met zijn zoons en wandelt graag met zijn hond. 

Het bestuur staat unaniem achter de benoeming van Cees de Jong als nieuwe algemeen directeur. Hij heeft met zijn ruime ervaring een goede kijk op de markt. Samen met het bestuur, leden en medewerkers kan hij de vereniging weer door laten ontwikkelen. Vanaf vrijdag 15 april is Cees de Jong het boegbeeld en eerste aanspreekpunt van de vereniging.

Cees de Jong (foto: Joke Schut Photography)

Meer nieuws