Erik Siefkes


Ik zie dit niet als werk!

Erik Siefkes (38), eigenaar van Siefkes Vastgoed in Nieuwe Pekela, heeft als hobby lekker eten. Zijn specialiteit is een uitgebreide borrelplank maken en daar, gezellig samen met zijn gezin, heerlijk van genieten. Zijn favoriete sport is voetbal en als spits gaat hij altijd vol in de aanval. Buiten het veld is hij niet anders. Hij wil scoren en winnen, ook in zijn baan!

Erik in drie woorden: pro-actief, open. vriendelijk.

‘Ik moet een jaar of tien geweest zijn toen ik ergens in een tuin een Te Koop-bord zag staan. Ik dacht: dat wil ik ook. Natuurlijk wist ik op die leeftijd nog helemaal niet wat makelaardij inhield en wat het dan precies was wat ik wilde. maar kennelijk sprak het verkopen van huizen al wel tot mijn verbeelding en werd er ergens een zaadje geplant.
Zes jaar geleden, na drie weken in loondienst werkzaam te zijn geweest, opende ik mijn eigen kantoor. Vanaf het allereerste begin besloot ik het helemaal anders aan te gaan pakken dan andere kantoren. Ik legde me toe op online marketing, met als doel op die manier naamsbekendheid te genereren. Zo waren wij bijvoorbeeld de eersten in de regio die video’s van onze woningen maakten; filmpjes met veel humor en vermaak waardoor ze massaal gedeeld werden. Zelfs mensen die helemaal niet van plan waren hun huis te kopen of te verkopen, vonden het leuk om onze filmpjes te bekijken. Binnen een mum van tijd hadden we dan ook enorm veel volgers, onder andere op onze Facebookpagina. We lieten de mensen zien dat je op een leuke, ludieke manier je huis kunt verkopen.
Bij ons in Nieuwe Pekela hebben we gelukkig geen krapte op de woningmarkt. Er zijn ook weinig mensen van buitenaf die hier willen komen wonen. De huizen die ik verkoop, gaan bijna altijd over naar iemand anders uit het dorp. Doordat we zo actief zijn op social media, verkoop ik veel via Facebook. Pas als een woning na twee weken nog niet verkocht is, gaat-ie op Funda. In 2019 verkocht ik 130 woningen, in 2020 114.

Onze kracht is dat we maar met z’n drietjes op kantoor zitten en daardoor echt binding met de klant hebben. Die koers blijf ik varen, ook in 2021. Ik hou het echt veel liever klein en goed, dan groot en onpersoonlijk.

Waar kom jij je bed voor uit?
Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Om mensen gelukkig te maken. Ik luister ook altijd heel goed naar wat mensen voor woonwensen hebben. Openslaande deuren, een woonkeuken… ik geef graag advies over hoe mensen hun droom kunnen verwezenlijken, al is het met een kleine verbouwing. Als die mogelijkheden er tenminste zijn. Omdat ik mijn werk niet echt als werk zie, maar eerder als ontspanning, vind ik het ook helemaal niet erg om er in het weekend nog mee bezig te zijn. Mensen mogen me altijd ’s avonds bellen of appen. Mijn vrouw steunt me honderd procent en is onderdeel van dit succes. Ook in de beginjaren, toen ik er nog meer tijd en energie in moest steken dan nu, klaagde ze niet. Ik heb er ook nooit aan getwijfeld of dit wel zou gaan lukken. Dit werd het gewoon!

Waar lig je wakker van?
Wakker liggen doe ik als een deal niet rondkomt, terwijl ik natuurlijk niks liever wil dan die verkoper en koper beiden gelukkig zien. Daar kan ik ’s nachts echt nog over liggen malen. Is er niet toch een manier waarop we er wél samen uitkomen? Het komt vaak voor dat ik beide partijen de dag erop weer benader. Ik heb gewoon een grote drang om ’t voor elkaar te krijgen.’