skip to Main Content

Welkom op de pagina van de Week van de Starter

Week van de Starter

De Week van de Starter is georganiseerd door verschillende vastgoedpartijen om jou als toekomstig koper of huurder beter te informeren omtrent de koop of huur van een object. Daarom proberen wij jou als starter op deze pagina informatie te geven die nuttig voor jou is.

In de aankomende periode komen er meer video’s met uiteenlopende onderwerpen omtrent het kopen of huren van een object. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Kopen of huren

Hieronder vind je een belangrijke video over een woning kopen of huren. Wat zijn de voordelen van kopen? En wat zijn de voordelen van huren? En hoe zit dat met financieren? Bekijk de video en krijg antwoord van Shirley Kneepkens, een ervaren makelaar. Zoek hier naar een professional in de regio.

Aankopen

Hieronder vind je een video over het aankopen van een woning. Waarom zou je een woning aan moeten kopen? Wat zijn de voordelen van kopen? Bekijk de video en krijg antwoord van Rob Pastijn, een ervaren aankoopmakelaar. Zoek hier naar een professional in de regio.

Huren

Hieronder vind je een video over het huren van een woning. Waarom zou je een woning aan moeten huren? En mag je een huurwoning zomaar verbouwen? Bekijk de video en krijg antwoord van Dingena Tromp, een ervaren verhuurmakelaar. Zoek hier naar een professional in de regio.

Bouwkundige keuring

Hieronder vind je een belangrijke video over de bouwkundige keuring. Waarom is het keuren van een woning belangrijk? En wat is een visuele inspectie? Bekijk de video en krijg antwoord van Antonie Soffree, manager bij Perfectkeur. Zoek hier naar een professional in de regio.

Taxeren

Hieronder vind je een belangrijke video over taxeren. Waarom is het taxeren van een woning belangrijk? En wat kost een taxatie? Bekijk de video en krijg antwoord van Matthijs Veldhuizen, een ervaren taxateur. Zoek hier naar een professional in de regio.

Tips en tricks

Hieronder vind je een belangrijke video met daarin tips en tricks. Moet je eigenlijk aangeven dat je verhuisd bent? Werkt stroom zomaar in de woning? Bekijk de video en krijg antwoord van Angela Timmerman eigenaar van Mevrouw Vastgoed, met meer dan 20 jaar ervaring in het vastgoed . Zoek hier naar een professional in de regio.

15 juni 2020

Nieuwsbericht: Week van de Starter

In de week van 27 september tot en met 3 oktober organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met woonpartijen de “Week van de Starter”. Het doel van deze week is om de positie van starters op de woningmarkt te verbeteren door te zorgen voor een compleet en onafhankelijk overzicht van informatie. Minister Kajsa Ollongren: “Als starter is het al lastig genoeg om een passende woning te vinden. Informatievoorziening mag daarbij in ieder geval niet het struikelblok zijn.”

Als starter heb je het niet makkelijk op de woningmarkt. Het woningaanbod is beperkt en de concurrentie is groot. Ook kom je voor veel belangrijke keuzes te staan. Bijvoorbeeld: hoeveel geld kan en wil ik besteden aan een huis? Waar wil ik wonen? En wil ik kopen of huren?

De juiste informatie hebben helpt bij het maken van deze belangrijke keuzes. Maar deze informatie is versnipperd over verschillende organisaties en informatiebronnen. Het is daardoor best moeilijk om snel een compleet overzicht te krijgen van de mogelijkheden die je hebt als starter op de woningmarkt.

Daarom organiseert het ministerie van BZK samen met Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG de “Week van de starter”. Het doel van deze week is om starters op de woningmarkt één centrale plek aan te bieden waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden. In de “Week van de Starter” brengen we deze centrale plek onder de aandacht door het organiseren van verschillende events voor starters op de woningmarkt.

De betrokken partijen zetten zich in om de Week van de Starter tot een succes te maken. Door er samen voor te zorgen dat we complete en betrouwbare informatie aanbieden hopen wij zo veel mogelijk starters te bereiken en hun kansen op het vinden van hun eerste huis te verbeteren.

Bent u als makelaar aangesloten bij Vastgoedpro en wilt u ook helpen met de promotie van De week van de Starter?
Kijk dan op de Vastgoedpro Desk. Daar vindt u alles wat u nodig heeft.

Back To Top