TEGoVA & REV-Titel

TEGoVA

In 2013 heeft VastgoedPRO het lidmaatschap van TEGoVA (The European Group of Valuers' Associations) toegekend gekregen. Het lidmaatschap is van groot belang omdat Europese wetgeving op het gebied van taxeren vanaf 2016 hogere eisen stelt aan taxateurs.

Daarnaast zijn vanaf 2014 de zogenaamde PTA-richtlijnen van kracht. Vanaf dat moment moeten taxaties volgens internationale standaarden worden uitgevoerd. Via het lidmaatschap van TEGoVA en de daaraan verbonden verplichte opleidingseisen VastgoedPRO-leden hieraan voldoen.

REV-Titel

Door TEGoVA zijn wij tevens gecertificeerd om de Europese taxatie titel 'Recognised European Valuer' (REV) uit te reiken aan taxateurs commercieel en landelijk vastgoed. De opleiding en begeleiding van het certificeringstraject verzorgen wij in eigen huis en tijdens het assessment maken wij onderdeel uit van het examineringspanel.

Inmiddels zijn de eerste VastgoedPRO-leden gecertificeerd en mogen zij de REV-titel dragen. U vindt gecertificeerde taxateurs in het REV Register.

Gerelateerd

Meer informatie over de REV-titel en de toegevoegde waarde van een REV-gecertificeerd Taxateur, vindt u in onze brochure.

Persberichten

03-06-2015 - Eerste zes REV-titels aan VastgoedPRO-taxateurs uitgereikt

30-10-2014 - VastgoedPRO gerechtigd om REV-titels uit te mogen geven

18-11-2013 - VastgoedPRO sluit zich aan bij internationaal netwerk van taxateurs (PDF)