skip to Main Content
consumenten

Ook een bouwkundig keurder is een Vastgoedpro professional

Een huis kopen is een hele stap, niet alleen emotioneel maar ook financieel. Het moet natuurlijk op beide vlakken goed voelen. Een bouwkundige keuring geeft een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en welk onderhoud je kunt verwachten. Zoek een aangesloten keuringsbedrijf bij u in de buurt

Wat betekent het keurmerk Vakkundig gekeurd voor u?

Speciaal voor bouwkundige keurders heeft Vastgoedpro de Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders (Stichting NKBK) opgericht. In deze stichting is het keurmerk Vakkundig gekeurd ontwikkeld. Alleen erkende bouwkundige keurders mogen het keurmerk voeren.

Algemene consumentenvoorwaarden

Als u zaken doet met een bouwkundig keuringsbedrijf dat het keurmerk heeft, dan bent u verzekerd van heldere en duidelijke algemene consumentenvoorwaarden. Deze zijn bovendien samen opgesteld met en goedgekeurd door de Consumentenbond. Zo weet u wat u kunt verwachten.

Onafhankelijk geschillen- en tuchtrecht

De bouwkundig keurders die het keurmerk voeren zijn aangesloten bij De Geschillencommissie in Den Haag die voor meer dan 50 branches het geschillenrecht organiseert. Deze organisatie, opgezet door de overheid, biedt u de zekerheid dat uw klacht inzake betaling of verleende diensten juist, terecht en onafhankelijk wordt beoordeeld mocht u er met de professional zelf niet uitkomen.

Toetredingsvoorwaarden en toetsing

Niet ieder bouwkundig keuringsbedrijf kan het Keurmerk Vakkundig gekeurd voeren. Bij aanvraag wordt op een aantal strenge eisen getoetst. Daarnaast vinden er jaarlijks audits plaats om er zeker van te zijn dat het keuringsbedrijf voldoet aan de juiste voorwaarden.

Meer over het keurmerk in uw regio

Back To Top