skip to Main Content

Uitstel invoering taxatierapport 2021 naar 1 oktober 2021

Na uitgebreid overleg met alle partijen in de keten is vandaag besloten dat het taxatierapport 2021 wordt uitgesteld naar 1 oktober 2021. De aanleiding hiervoor is met name dat de keten tussen taxateur en bank niet gereed is om de rapporten door te sturen. Het bleek ook niet mogelijk om de rapporten op een andere wijze (bijvoorbeeld in .pdf formaat) door te sturen.

Vastgoedpro betreurt het uitstel. In de afgelopen maanden is alles in het werk gezet om de betreffende aangesloten leden te ondersteunen in het tijdig behalen van de juiste PE-punten en het examen. Ruim 450 taxateurs alleen al hebben de gratis trainingen van Vastgoedpro voor de toets gevolgd. Recent hebben nog honderden taxateurs de praktijktraining gevolgd voor het nieuwe taxatierapport. Hoewel de opgedane kennis en uiteraard het behalen van de toets niet voor niets is geweest was juist de timing van de praktijktraining gericht op invoering per 1 juli.

Het enige voordeel is dat de datum voor het behalen van verplichte toets ook verschuift naar 1 oktober. Dat betekent dat wie de toets nog niet behaald heeft en nog geen drie keer examen heeft gedaan, uitstel krijgt. Het uitstel betekent dus dat u tot 1 oktober gewoon met het oude rapport en de bestaande systemen kunt blijven werken. De invoering van de bureauwaardering verandert niet. Deze wordt zoals eerder gecommuniceerd per 1 juli ingevoerd.

Onderstaand vindt u de officiële berichtgeving over het uitstel ondertekend door alle belangrijke partijen in de markt.

Download: berichtgeving over het uitstel.

Back To Top