skip to Main Content

Corona update 20-1-2021

Er is nieuwe informatie beschikbaar, die we graag gelijk met u delen.

Al uw collega’s op de hoogte?
Vooral in een periode als nu waarin informatie elkaar snel opvolgt is het belangrijk dat u én uw collega’s goed op de hoogte zijn. Ontvangen uw collega’s deze nieuwsbrief nog niet? Stuur een bericht met het juiste e-mailadres naar servicedesk@vastgoedpro.nl.

Aanpassing protocol
Naar aanleiding van de toespraak van Mark Rutte vanmiddag zijn er enkele aanpassingen gedaan in het coronaprotocol. De gevolgen voor makelaars, taxateurs en bouwkundigen blijven beperkt.

Op dit moment zijn er twee aanvullende adviezen:

  • Mocht er op donderdag 21 januari 2021 worden besloten tot het invoeren van een avondklok, betekent dit dat er na 20.30 uur geen fysieke bezichtigingen meer plaats kunnen vinden. Tevens dient de makelaar en/of taxateur bij het plannen van een afspraak voor fysieke bezichtiging er rekening mee te houden dat alle partijen vóór 20.30 uur weer thuis dienen te zijn.
  • Probeer zoveel mogelijk het aantal fysieke bezichtigingen te beperken door van tevoren te selecteren op “serieuze” kopers, bijvoorbeeld door potentiële kopers te stimuleren eerst zelf langs de woning en door de buurt te rijden en online bezichtigingen aan te bieden.

Het advies blijft uiteraard om zoveel mogelijk thuis te werken waar mogelijk. Bezichtigingen, keuringen en verkoopgesprekken blijven mogelijk, met in achtneming van alle geldende maatregelen. Het advies blijft ook waar mogelijk digitaal te werken.

De laatste handreiking van 20 januari 2021 vindt u hier.

Back To Top