skip to Main Content

Bestuursvoorzitter Vastgoedpro Jan-Kees Duvekot treedt af na 11 jaar

Lelystad, 27 mei 2020 – Na 11 jaar is Jan-Kees Duvekot op 23 mei 2020 afgetreden als bestuursvoorzitter van Vastgoedpro. Na het aflopen van zijn laatste termijn kon Duvekot statutair niet meer herkozen worden. Algemeen bestuurslid Shirley Kneepkens neemt voorlopig de functie van bestuursvoorzitter over. De ALV voor de bestuursverkiezing vindt als gevolg van Coronacrisis na de zomer plaats.

Sinds de oprichting van Vastgoedpro in 2009 is Duvekot het vertrouwde gezicht van bestuursvoorzitter. Daarvoor was hij 7 jaar voorzitter van de Landelijke Makelaars Vereniging (LMV). Deze vereniging fuseerde in 2009 met de vereniging van Register Vastgoed Taxateurs (RvT) waaruit Vastgoedpro is ontstaan.

Bestuur als verbindende factor
Onder het voorzitterschap van Duvekot is Vastgoedpro uitgegroeid tot een breed gewaardeerde speler binnen de vastgoedketen. De beroepsvereniging is medeoprichter van VastgoedCert en STenV en is organisator van grote evenementen zoals het jaarlijkse Nationaal Symposium Makelaardij  en De dag van het Vastgoed.

De interne organisatie bij Vastgoedpro is uitgegroeid tot een professioneel verenigingsbureau waarbij de dagelijkse leiding van het bureau bij de algemeen directeur ligt. De rol van het bestuur is hierbij vooral gericht op de lange termijn doelen.

“De huidige verenigingsstructuur is flexibel en sluit aan bij de behoefte van de leden. Het bestuur opereert daarbij als verbindende factor tussen bureau en leden en zorgt voor de juiste koers van de vereniging als geheel,” aldus Jan-Kees Duvekot.

Shirley Kneepkens
Kneepkens is sinds april 2013 lid van het algemeen bestuur en daarmee een ervaren bestuurder. Ze heeft  inhoudelijk mede vorm gegeven aan het beleid van Vastgoedpro. In haar dagelijks leven heeft ze een eigen makelaarskantoor in Berkel-Enschot met meerdere medewerkers. Kneepkens is zowel makelaar als taxateur.

Shirley Kneepkens: “We hebben de afgelopen jaren in goede harmonie het beleid uitgezet en dat geeft veel stabiliteit. De lijnen zijn kort en helder waardoor de continuïteit is geborgd. Uiteraard zullen we, zodra de omstandigheden dat weer toelaten, samen met de leden passend afscheid nemen van Jan-Kees als bestuursvoorzitter.”

Dagvoorzitter
Na zijn aftreden als bestuursvoorzitter van Vastgoedpro zal Duvekot zich weer meer gaan richten op zijn onderneming, Duvekot Makelaardij en Advies. Daarnaast gaat hij zich richten op het professioneel dagvoorzitterschap bij congressen en zakelijke bijeenkomsten.

 

Bekijk de videoboodschap van Jan-Kees Duvekot en Shirley Kneepkens (begeleid door Rutger Mollee).

Back To Top