skip to Main Content

Aankoopmakelaar belangrijke spil in opdracht bouwkundige keuring

Aankoopmakelaar-opdracht-bouwkundige-keuring

Een aanvraag voor een bouwkundige keuring ontstaat vaak nadat een aankoopmakelaar dit adviseert. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Totta Research onder bedrijven die bouwkundige keuringen uitvoeren.

In het onderzoek van Vastgoedpro en Vakkundig gekeurd, dat vandaag is verschenen, is de markt van bouwkundige keuringen in kaart gebracht. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de markt, zodat bedrijven zich daaraan kunnen spiegelen. Daarnaast willen Vastgoedpro en Vakkundig gekeurd laten zien hoe groot én wat de professionaliteit van de markt op dit moment is.

Rol van aankoopmakelaar

Zo blijkt dat de aankoopmakelaar een belangrijke spil is in het proces van de aanvraag van de bouwkundige keuring. Ongeveer een derde van de keurders geeft aan dat aanvragen voor een bouwkundige keuring worden gedaan op initiatief van de aankoopmakelaar. Verkoopmakelaars stellen een bouwkundige keuring veel minder vaak voor.

Eigen initiatief

Een kwart van de keurders geeft aan dat klanten zelf het initiatief nemen om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. In het onderzoek komt ook naar voren dat een kleine minderheid een bouwkundige keuring aanvraagt omdat de hypotheekverstrekker dit eist.

Volledig onderzoekrapport nu beschikbaar

Het onderzoeksrapport Inzicht in de markt voor woningkeuringen is nu gratis beschikbaar via de website van Vastgoedpro. Hierin staat ook beschreven hoe bouwkundig keurders aan opdrachten komen, hoe groot zij de markt schatten, en wat keurders zoal wel en niet meenemen in hun keuringen. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Totta Research (onderdeel van Blue Field Agency).

Klik hier om het onderzoeksrapport gratis te downloaden: download onderzoeksrapport

Credits foto header: Perfectkeur, bouwtechnisch adviesbureau

 

Back To Top